Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Rapport om årets første humanitære aksjon

.

Kjære medlemmer og venner av "Ivo Andrić"-foreningen,

Vi avsluttet den første årlige humanitære aksjonen i 2022 i løpet av sommeren. Den totale verdien av donasjonen var 18.929,83 kr. Rapporteringen til medlemmer og givere er forsinket på grunn av berettigede (og uberettigede) årsaker, men vi håper at denne forsinkelsen blir tilgitt.

Som vi informerte om tidligere, var årets første humanitære aksjon delt inn i to donasjoner: en donasjon til barn med funksjonshemninger fra «Plava školjka»-organisasjonen og en donasjon til barneskolen «Milun Jakšić».

Vi donerte hvitevarer og små kjøkkenapparater til organisasjonen "Plava školjka" for å utstyre kjøkkenet der de trener barn med funksjonsnedsettelser i matlaging og selvstendig liv. Det donerte utstyret ble kjøpt på Tehnomania for 129 393 dinarer (11 445 kr). Siden foreningen ikke er registrert som en juridisk enhet i Serbia, kunne vi ikke foreta betalingen direkte fra foreningens konto, men gjennom et av medlemmene i Humanitarian Fund-styret. Alle transaksjoner er transparente og tilgjengelige for vurdering av medlemmer og givere.

Hvitevarer og små kjøkkenapparater ble levert svært raskt og foreldre og barna i organisasjonen "Plava školjka" begynte å bruke dem i sine verksteder. Du kan se listen over levert utstyr med priser samt bilder av levert utstyr under teksten.

Den andre donasjonen verdt 7 484,83 kr ble levert til barneskolen "Milun Jakšić" i landsbyen Banje. For disse pengene kjøpte vi for barna på denne lille skolen en skanner, en skriver med patroner og papir, samt 104 arbeidsbøker til alle barna for hele skoleåret. I donasjonen inkluderte vi også to benker til skolegården slik at barn og lærere kan sitte et sted mens de venter på at undervisningen starter, eller i friminuttene. Barna og lærerne ved denne lille skolen, som føler seg isolert i enklaven og uten noens hjelp, er takknemlige overfor foreningen for denne donasjonen. Først og fremst er de takknemlige for at vi med donasjonen viste at vi ser og setter pris på deres innsats at elevene til tross for forholdene de lever under, går på skolen og lærerne gir dem undervisning av høy kvalitet selv med svært beskjedne forhold. .

For vår del er vi sikre på at vi ikke vil glemme dem og at vi vil prøve å hjelpe dem og andre skoler i området i en av foreningens neste aksjoner. Leveringen av noen ting til denne skolen ble forsinket og ble først gjort i begynnelsen av skoleåret. Bilder og utstyrsliste er vedlagt.

I juni ble det gjennomført en kampanje for å samle inn penger til disse to donasjonene. Det ble samlet inn 4815 kr i aksjonen. Gjenstående penger inntil 18.929,83 kr. betales fra eksisterende HF-midler som kommer fra «Grassrotandel»-utbetalinger og månedlige donasjoner fra faste givere.

Styret i Humanitærfondet takker alle som har bidratt til denne aksjonen, enten ved å gjennomføre aksjonen eller gjennom donasjoner, og håper at neste aksjon i desember blir enda mer vellykket.

Styret i Humanitærfondet

Foreningen av serbere "Ivo Andrić" i Rogaland


Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss