Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Seksjoner

.

Innenfor Serbisk Forening Rogaland "Ivo Andric" grunnlegges følgende seksjoner: 

 • Kultur seksjon
 • Sport seksjon
 • Underholdning seksjon
 • Seksjon for samarbeid med andre organisasjoner og foreninger
 • Humanitær seksjon

Alle medlemmer av foreningen kan aktivt delta i arbeidet med en eller flere seksjoner. Styret oppmuntrer deltakelse i seksjoner og er her for å hjelpe med detaljene, du kan kontakte oss via vårt kontaktskjema eller direkte ved adressering av Styrets medlemmer eller seksjon koordinatorer.

 

Juleforestilling for barn

.

Barnestykket "Mashas første julegave"

Fredag 15. desember 2017, kl. 18:00
Tastarustå skole
Adresse: Gjerdeveien 32, Stavanger

Kjære barna og foreldre,
15. desember får vi på besøk Jazavac ("Grevling") teateret fra Banja Luka, Bosnia og Herzegovina. De skal spille barnestykket "Mashas første julegave". Stykket er på serbisk språk. Alle barn og foreldre som kommer fra det tidligere Jugoslavia eller forstår språket er velkommen.

I etterkant av forestillingen kommer også julenissen på besøk og vi organiserer gaveutdeling og fotografering, for de som måtte ønske det! Foreldrene som ønsker at barnet får gave utdelt må levere gaven tydelig markert med barnets navn.

Billettpris er 150 kr, for barn og voksne. Ved kjøp av 3 eller flere billeter gis 20 % rabbatt (120kr. pr. billett). Fotografering med julenissen er gratis og alle får bilde i digital format.

Det er begrenset kapasitet i salen. Derfor oppfordrer vi alle å være tidlig ute å kjøpe billetter.

Stykket handler om:

Julenissen og reinsdyrene hans er på vei til å dele julegaver til alle snille barn jorden rundt. Masha er en liten jente som er veldig grinete og „Nei!“ er det ordet hun brukte mest. Foreldrene til Masha er bekymret at oppførleset hennes vil føre til at hun ikke får noen julegaver. De spørr magiker Misha om hjelp. Oppgaven hans er å lære Masha å oppføre seg pent slik at hun får hennes første julegave. Med hjelp av sine morsomme triks og magisk gitar klarer han å hjelpe Masha.

BILLETER

Billettene kan kjøpes:

  • Vipps kode 115043
  • Bestill faktura via kontakt skjema
  • Kjøpe billetter i døra med kontant

Ved kjøp av 3 eller flere billeter før 1. desember gis 20 % rabbatt (120kr. pr. billett)

For mer informasjon eller hjelp vennligst ta kontakt med oss via kontakt skjema

Forestillingen organiseres av Serbisk forening i Rogaland „Ivo Andric“ i samarbeid med Serbisk forening „Ras“ fra Oslo og fotostudio fra Stavanger Nordlights studios

Velkommen!

Vi begynner med Serbisk språk og kulturskole

.

Etter en vellykket pilot gleder vi oss alle, til å begynne med realiseringen av verksteder i prosjektet «Serbisk språk og kulturskole».
Igjen inviterer vi alle interesserte til å bli med.

Første verkstedet vil bli avholdt tirsdag 7. november 2017 fra kl. 17:30 til kl. 19 på Tjensvoll bydelshuset (adresse: Morgedalsveien 60, Stavanger).

Den andre, samt alle etterfølgende verksteder, vil bli avholdt på Møterom 1, Bekefaret bydelshus (adresse: Hjalmar Johansensgt 4, Stavanger) i følgende tidsplan:

  • Søndag, 12. november 2017. fra kl. 16 til kl. 18
  • Lørdag, 18. november 2017. fra kl. 12 til kl. 14
  • Søndag, 26. november 2017. fra kl. 16 til kl. 18
  • Lørdag, 2. desember 2017. fra kl. 12 til kl. 14
  • Lørdag, 9. desember 2017. fra kl. 12 til kl. 14
  • Lørdag, 16. desember 2017. fra kl. 12 til kl. 14

Deretter er det pausen for juleferien og fortsettelse på nyåret 2018. Da vil vi også komme med ny tidsplanen.

Velkommen

Serbisk språk og kulturskole

.

Serbisk Foreningen i Rogaland "Ivo Andric" organiserte 21. oktober 2017. et vellykket pilotprosjekt "Serbisk språk og kulturskole". Pilotverkstedet ble holdt i Gausel (Gausel Fritidsgård lokaler), og barn og foreldre responderte med meget god deltakelse. Elevene som deltok var i alderen 5 til 16 år.

Gjennom samtalene, lek og kreativt arbeid, ble det identifisert at basert på serbisk språk forkunnskap til barna, er det behov for å danne tre forskjellige arbeidsgrupper:

  1. Førskolealder, for det meste fra fem til åtte / ni år. Denne gruppen behersker delvis en eller begge serbiske alfabeter og har behov for mer dynamisk arbeidsform og veiledning for å utføre bestemte oppgaver.
  2. Tidlig grunnskolealder, barn fra åtte til ti år. Denne gruppen har solid kunnskap om en eller begge serbiske alfabeter, kan i større grad jobbe selvstendig og holder konsentrasjon over lengere tid.
  3. Høyere grunnskolealder, barn i alderen over 10 år. Denne gruppen har ganske bra kunnskap om begge serbiske alfabeter og behersker både blokkskrift og stavskrift. Disse elevene kan jobbe veldig selvstendig med øvelser og oppgaver i arbeidsheftene.

Pilotverkstedet viste at barna er svært interessert i å lære serbisk og omgås med hverandre. Foreldrene viste også høy engasjement og bidro med støtte under undervisningen, noe jeg spesielt takket dem for. I etterkant av undervisningen kom det mange konstruktive forslag knyttet til planlegging og videre arbeid med «Serbisk språk og kulturskole».

En av de viktigste betingelsene for å lykkes med prosjektet «Serbisk språk og kulturskole» er å sikre lokaler som passer for undervisningen og som er regelmessig tilgjengelige. Styret i foreningen jobber med denne utfordringen og setter pris på innspill fra alle som vet om potensielle lokaler som kan lånes eller leies til en rimelig pris.

Til slutt er det kanskje viktig å formidle at all drift og organisasjon knyttet til initiativet gjennomføres basert på frivillig arbeid. Midler for å leie lokaler, kjøpe forbruksmateriale og en liten bevertning for barna, tas over Foreningens budsjett som kommer fra inbetalte medlemskontigent.
Derfor inviterer vi interesserte til å støtte initiativet gjennom medlemskap i Foreningen "Ivo Andric" i så stor grad som mulig.
Vi har allerede mange entusiastiske, interesserte barn og personal til å jobbe med de. Din bidrag vil sikre at denne skolen får en god start og en lys fremtid!

Med vennlig hilsen
Serbisk Foreningen i Rogaland "Ivo Andric"

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss