Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Plan for hendelser i slutten av oktober og november

.

 

Kjære medlemmer og venner,

▶️ Du kan fortsatt kjøpe billetter til den fantastiske komedien "Bračni prevrtljivci", som besøker oss denne helgen, 29. oktober. Billettene koster 320 kroner for medlemmer og 400 kroner for de som ikke er medlemmer av foreningen.

🏟 Sted: Bekkefaret bydelshus (Hjalmar Johansens gate 4, 4019 Stavanger)

📅 🕖 Tidspunkt: 29. oktober klokka 18:00

🎫 Billetter kan kjøpes via Vipps-appen, 808766.

▶️ Servisk Forening "Ivo Andrić", i samarbeid med Direktoratet for diaspora og serbere i regionen, utlyser en konkurranse om anskaffelse av folkedrakter fra Šumadija-området for barn og ungdom.

Alle tilbud skal sendes til e-postadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. senest innen 28. oktober 2023. Vi takker også Direktoratet for diaspora, som er medfinansiør av dette prosjektet for våre folkedansutøvere i Rogaland.

▶️ Er du klar for moro? 🥳🥳 Våre folkedansere fra ungdoms- og voksenensemblet inviterer deg til en vanlig, men fantastisk samling med musikk, dans og god stemning. 🤩💃🕺

Vi vil sørge for flott musikk 🎼🪗 og alkoholfrie drikker 🧃🥤, og vi ber deg ta med deg noen salte eller søte snacks og godt humør.

Vi er stolte av at stadig flere mennesker blir med i vårt folkedanseensemble for ungdom og voksne hver uke. Du kan også bli med på ukentlige øvelser hver torsdag klokka 17.30 i Madla bydelshus.

🎫 Gratis inngang

🏟 Sted: Madla bydelshus (Åsta Kongsmors gate 20, 4044 Hafrsfjord)

📅 🕖 Tidspunkt: 10. november fra klokka 19 til 23

Påmelding er obligatorisk senest innen 9. november til e-postadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Alkohol er ikke tillatt!

▶️ I samarbeid med menigheten "St. Dimitrije Solunski" i Kristiansand og Solvberget bibliotek og kultursenter i Stavanger, inviterer vi deg til visning av filmen "Dødsleiren i Karasjok".

En ubetalt historie om uskyldige serbiske fanger i Norge, okkupert av Tyskland, og de norske som risikerte sine liv for å hjelpe dem. Dokumentarfilmen, regissert av Sjetil Palmkvist og produsert av Branko Dimović Dimeski, ble laget med stor hjelp fra historikeren Knut Flovik Thoresen, for å minnes de serbiske ofrene under andre verdenskrig i norske fangeleirer. Av nesten 4000 deporterte fanger fra Kongeriket Jugoslavia, mistet 2398 av dem livet i Norge og kom aldri tilbake til sine hjem. 95% av dem var serbere. Også barn ble sendt til leirene, 102 av dem, hvorav den yngste var bare 12 år. I Karasjok, den mest brutale av de fem leirene i Norge, var dødsraten høyere enn selv i Auschwitz.

Sted: Solvberget bibliotek (Sølvberggata 2, 4006 Stavanger│Kjelleren)

Dato og tid: 19. november kl 17:00

Språk: norsk/serbisk

Oversettelse: serbisk

Gratis inngang

Spesielle gjester: Filmregissør Sjetil Palmkvist og sogneprest i St. Dimitrije Solunski kirke i Kristiansand, Svetislav Radjen.

▶️ Våre yngste folkedansere "Opančići" forbereder seg vellykket på sin første store reise, finansiert av foreningen vår. Alle "Opančići" reiser til Jesenjem 18. november, der de skal opptre som en del av programmet "Serbisk tradisjon og kultura 'St. Archangel Mikhail'", arrangert av vårt brorskap "Miloš Obilić".

▶️ Ikke glem at hvis du er medlem av foreningen, kan du bruke svømmebassenget gratis på mandager fra 20:00 til 22:00 på Auglend skole (Hjalmar Johansens gate 32, 4019 Stavanger). Du trenger bare å melde deg på hos Tanja Đurđević på telefonnummer 900 27 751 før du kommer.

▶️ Radio Television of Vojvodina and Radio Novi Sad rapporterte igjen om arbeidet i vår forening. Hvis du vil høre programmet, kan du gjøre det via denne lenken.

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss