Serbisk Forening Rogaland - "Ivo Andric"

Serbisk språk- og kulturskole

.

VIKTIG INFORMASJON OM SKOLESARBEID I 2019/2020 SKOLEÅR

Blant Foreningens mål, det å ta vare på serbisk språk, kultur i tradisjon, hos våre yngste er nok en av de viktigste. Ettablering av  skole/verksted som skulle virkelliggjøre denne ideen ble diskuttert helt fra opprettelsen av Foreningen.

Høsten 2017. kom alt for første gang tilrette, og takket insatsen fra Sanja Lazarević, ble denne viktige Foreningen sin seksjon startet. Skolen fokuserte på å lære elevene syrillisk alfabet, serbisk kultur og tradisjon. Våren 2018. begynner Biljana Đorić og rett etter henne Katarina Ranđelović å engasjere seg. De ytterlig berykker undervisning med veksteder i forbindelsen med tradisjonele feiringer, samt forberedelser av teater forestillinger. Høsten 2018. kommer Sanja Hundhammer,  som bidrar med mange nye ideer i arbeidet med det yngste elevgruppen.

Dessverre, Sanja Lazarević, Biljana Đorić og Katarina Ranđelović, vil ikke kunne engasjere seg i undervisningen skoleåret 2019/2020.

Kontinuitet i Serbisk språk- og kulturskolen er viktig, ikke bare for å beholde elever, men for å få nye elever, samt bli forberedet for å ta imot de nye generasjoner som kommer. Derfor var dette en av de viktigste oppgaver til styret i Foreningen i løpet av sommeren.

Med stor glede kan vi informere om at Sanja Hundhammer og Gordana Vulićević Milenković har akseptert å undervise på Skolen. Det ble avtalt at arbeidet blir lønnet. Dette vil bli gjennomført i henhold til norsk lovverk og regelverk som gjelder non profit organisasjoner. Det blir signert en kontrakt mellom Foreningen og den enkelte læreren.

Snart kommer vi til å avholde foreldremøte, derfor i fortsettelsen kommer bare de viktigste informasjoner for øyeblikket:

 

LØNN TIL LÆRERE, SKOLEAVGIFT:

Styre i Foreningen har bestemt å dekke en del av lønnen til lærere av de operative midlene i Foreningen. Lærerens reiseutgifter samt forbruksmateriell vil bli dekket fra operative midler også.

Men, for at skoledrift blir bærekraftig, vil det være nødvendig med skoleagift som vil, avhengig av antall elever, bli mellom 500 – 1000 NOK per elev per semmester (høst semmester: august-desemeber, vår semmester: januar-mai). Betaling til lærerne vil bli gjort via Foreningens konto. Skoleavgiift vil bli betalt på Foreningens konto.

 

PÅMELDING:

For å kunne plannlege undervisning, budsjet, avregne skoleavgift, osv, så vil dette året være nødvendig å melde barna gjennom påmeldingsskjema. Vi ber alle intereserte å melde på barna. Benytt helst separat skjema for hvert barn. Frist for påmelding er 30.august 2019.

Leg merke at vi har små feil i påmeldingsskjema ved utfylling av info om medlemmskap i Foreningen. Vi prøver å fikse påmeldingsskjema, men i mellomtiden kan den også benyttes. Informasjonen om medlemskap i Foreningen kan skrives i notater.

 

ELEV GRUPPER:

Elevene blir delt i to grupper. Ansvarlig for deling i grupper er Sanja Hundhammer. Siden vi har to lærere vil det være stortsett mulig å holde undervisning i disse gruppene i parallelt. Mer info om dette kommer i foreldremøte.

 

UNDERVISNINGSVARIGHET:

Det er planlagt at hver gruppe skal ha 2 skoletimer undervisning med 15 min pause i mellom timene

 

KLASSROM:

Styre jobber med å fremskaffe bedre rom for undervisningen og vi håper at vi kommer til å få positivt svar fra noen av skoler vi henvendte oss til. Om vi ikke får nye skolerom, så blir undervisning holdt på samme plass som tidligere, Tjensvoll bydelshus, Morgedalsveien 60. I dette tilfelle må styre sørge for at vi får et rom til for å kunne ha undervisning i begge grupper samtidig.

 

TIL SLUTT:

😊 Stor takk til  Sanja Lazarević, Biljana Đorić og Katarina Ranđelović for utrolig innsats til nå

😊 Varm velkommen til Sanja Hundhammer og  Gordana Vulićević Milenković

😊 Beste ønsker til våre gamle og nye elever i det nye skoleåret

 

Om dere har noen spørsmål i forbindelse med skolen, ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Ikke glemm å melde på barna påmeldingsskjema

 

Styre i Serbisk forening i Rogaland «Ivo Andrić»

Web hjelper

Hvis du har lyst til å hjelpe med vedlikehold av disse sider ber vi deg ta kontakt med oss.

Frivillig hjelp er alltid velkommen.

Tusen takk

Kontakt oss